(©OSS)
(©OSS)

Turkinje iskoristile neigranje Tijane Bošković, pa slavile u prijateljskom okršaju

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.09.22. | 21:46

Ekipa Đovanija Gvidetija upisala pobedu na turniru u Napulju - 3:1

Odbojkašice nastavljaju sa jakim proverama pred Svetsko prvenstvo. Večeras im je na turniru u Napulju rival bila selekcija Turske, koja je uspela da slavi rezultatom 3:1 (25:22, 25:22, 23:25, 27:25).

Godinama već ekipa Đovanija Gvidetija napušta teren kao gubitnik kada igra sa Srbijom u najbitnijim duelima na velikim takmičenjima. Pobeda u ovom prijateljskom meču im sigurno znači za samopouzdanje, ali dobro znaju da bi stanje bilo drugačije da je zvanična utakmica. Pre svega je tako jer selektor Santareli nije poslao na teren najjaču postavu, već je kombinovao.

Izabrane vesti

Na klupi je ostala Tijana Bošković, glavna karika našeg tima i novi kapiten. Nisu ulazile ni Brankica Mihajlović, Bojana Drča, Jovana Stevanović... Na drugoj strani Turska je bila skoro u najjačoj postavi. Svi setovi su bili neizvesni, a Srbija je uspela da dobije jedan. Bile su naše i blizu izjednačenja, ali su rivalke ipak overile pobedu posle dobijenog četvrtog perioda na razliku.

Najefikasnija u poraženom sastavu bila je Ana Bjelica sa 18 poena. Sara Lozo je završila susret sa 16, a Katarina Lazović sa 14. Dizač Slađana Mirković je zabeležila čak sedam - tri iz napada, četiri iz bloka.

Kod Turkinja najbolja je bila Ilkin Ajdin sa 15 poena. Hande Baladin se zaustavila na 11, a Ebrar Karakurt na deset.

Podsetimo, naše devojke su sinoć igrale protiv Poljske i upisale prvu pobedu. A u trećem kolu ih čeka duel sa evropskim šampionkama Italijankama u četvrtak od 20 časova.

PRIPREMNI TURNIR U NAPULJU

Ponedeljak

Srbija - Poljska 3:1

Turska - Italija 3:1

Utorak

Srbija - Turska 1:2

Italija - Poljska U TOKU

Četvrtak

17.00: Turska - Poljska

20.00: Srbija - Italija


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara